Foto: Frukt.no

© Foto: Frukt.no

Ingredienser Urter Krydder Frisk persille

Oppskrifter med Frisk persille

Det finnes to typer persille: Kruspersille og bladpersille. Smaken er ganske lik, selv om kruspersille er en anelse mildere. Kruspersille er vel den mest kjente av alle urter i Norge. Den har en sterk grønn farge og er sprø og spenstig. Bladpersille har glatte, taggete blad som er litt mindre sprø. Persille brukes ofte til pynt, men bruk den som en smakssetter som andre urter, da persille fremhever andre smaker når den kokes. Prøv persille i sauser, marinader og wok.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

32.0 kcal   135.0 kJ

Fett 0.4 g (7 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 1.6 g (31 %)

Herav sukkerarter 1.6 g (mono og disakkarider)

Protein 3.1 g (60 %)