Innbakt flyndre

Innbakt flyndre

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Rens og fileter flyndren. Flå av skinnet. Dryss litt salt på filetene. Mal ørretfileten med salt og pepper, rør inn egget og sett farsen i kjøleskapet så den blir riktig kald. Spe med kald fløte. Tin butterdeigen. Kjevle to flak ut til bunnen, de tre andre til lokk på fisken. Skjær deigen til i form som en flyndre. Det som skal være lokk må være litt større enn bunnen. Legg to flyndrefileter på deigbunnnen. Smør farsen over, dekk med deiglokket og pensle med egg. Stikk ut små sirkler av deigrestene og legg dem på som fiskeskjell. Pensle igjen. Stek fisken til den er delikat gyllen og gjennomstekt. Server eventuelt en smørsaus og salat til.

Kanskje disse også frister?