Innbakt laks med grønnsaker
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
450 g
laksefilet1 stk
finhakket sjalottløk0.5 dl
hvitvin, tørr2 dl
kremfløte1 stk
gulrot i tynne strimler1 stk
purre i tynne skiver1 ss
finhakket gressløk1 ss
finhakket persille8 stk
cherrytomat1 ss
smørSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 200 °C i 8?10 minutter. Kok sjalottløken med vinen til væsken har kokt inn til ca. 1 ss. Tilsett fløten og kok sausen i ca. 5 minutter. Avkjøl sausen. Skjær laksen i 2 skiver til hver, godt på skrå. Fordel grønnsaker, fisk og urter på smurt matpapir. Hell kald saus over. Brett papiret i to over fyllet. Start i den ene enden av papiret og brett små skårbretter rundt det hele. Da lukkes pakken tett så ikke noe flyter ut. Legg pakkene forsiktig over på stekebrett og stek dem midt i ovnen til fisken er akkurat gjennomkokt. Når fisken er ferdig er papiret delikat brunt rundt kanten og innholdet vises gjennom papiret. Legg pakkene forsiktig over på varme tallerkener som bæres inn til bordet. Server små kokte poteter eller brød til. TIPS: Bytt ut matpapiret med grillfolie og stek pakken på grillen.