Is med fiken og karamelliserte nøtter

Is med fiken og karamelliserte nøtter

Oppskrift av: Aase Strømstad
30 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Iskrem:

  • 3 stk

    eggeplomme
  • 1 dl

    melis
  • 3 dl

    kremfløte
  • 1 pl

    gelatin
  • Smakstilsetning:

  • vaniljesukker
  • pulverkaffe
  • krokan
  • hakkede nøtt er
  • Til servering:

  • 4 stk

    fiken
  • 100 g

    hasselnøttkjerner
  • 1 dl

    sukker
  • 2.5 dl

    vann
  • 2 ss

    cognac
  • Slik gjør du det:

    Visp stiv eggedosis av eggeplommer og melis. Visp fløten og vend den i eggedosisen. Bløt gelatinen i kaldt vann i ca. 5 min. Klem ut vannet og smelt den i 1 ss kokende vann. Avkjøl og rør inn i kremblandingen. Smak til etter ønske og frys isen. Rist hasselnøttkjernene i tørr stekepanne, dryss på sukkeret og la det smelte på middels varme uten å røre. Skru opp varmen når sukkeret har smeltet og rør til det har fått delikat karamellfarge. Ta stekepannen fra varmen og hell i kokende vann. Rør godt og gi det hele et oppkok så sausen blir jevn. Rør eventuelt inn cognac. Del fikenene i fire. Anrett iskremen med fikener og nøttekaramellen.