Slik gjør du det:
Visp stiv eggedosis av eggeplommer og melis. Visp fløten og vend den i eggedosisen. Bløt gelatinen i kaldt vann i ca. 5 min. Klem ut vannet og smelt den i 1 ss kokende vann. Avkjøl og rør inn i kremblandingen. Smak til etter ønske og frys isen. Rist hasselnøttkjernene i tørr stekepanne, dryss på sukkeret og la det smelte på middels varme uten å røre. Skru opp varmen når sukkeret har smeltet og rør til det har fått delikat karamellfarge. Ta stekepannen fra varmen og hell i kokende vann. Rør godt og gi det hele et oppkok så sausen blir jevn. Rør eventuelt inn cognac. Del fikenene i fire. Anrett iskremen med fikener og nøttekaramellen.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.