Slik gjør du det:
Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Kok den i vann i 30 minutter.
Sil av. Vei opp ingefæren. Ha like mye ingefær som sukker i en stekepanne. Ha i tre spiseskjeer med vann og la det koke på svak varme til det nesten er tørt.
Vend bitene i litt sukker så bitene dekkes.
Iskremen
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Pisk inn fløten.
Pisk inn vaniljemelken og bland godt.
Bland inn ingefæren.
Sett i fryseren (eller bruk iskmaskin). Om du bruker fryser er det viktig å røre rundt med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.