Is med ingefær - Is med ingefær gir en helt ny smak på noe vi kjenner fra før.
Foto: Erik Hannemann

Is med ingefær

Is med ingefær gir en helt ny smak på noe vi kjenner fra før.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Kok den i vann i 30 minutter.

Sil av. Vei opp ingefæren. Ha like mye ingefær som sukker i en stekepanne. Ha i tre spiseskjeer med vann og la det koke på svak varme til det nesten er tørt.

Vend bitene i litt sukker så bitene dekkes.

Iskremen

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i noen minutter.

Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Pisk inn fløten.

Pisk inn vaniljemelken og bland godt.

Bland inn ingefæren.

Sett i fryseren (eller bruk iskmaskin). Om du bruker fryser er det viktig å røre rundt med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Mørk sjokoladeis