Is med ingefær

Is med ingefær

Is med ingefær gir en helt ny smak på noe vi kjenner fra før.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Dessert

Ingredienser

1 stk

ingefær

100 g

sukker

Iskremen

150 g

sukker

2 dl

melk

Slik gjør du det:

Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Kok den i vann i 30 minutter.
Sil av. Vei opp ingefæren. Ha like mye ingefær som sukker i en stekepanne. Ha i tre spiseskjeer med vann og la det koke på svak varme til det nesten er tørt.
Vend bitene i litt sukker så bitene dekkes.
Iskremen
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Pisk inn fløten.
Pisk inn vaniljemelken og bland godt.
Bland inn ingefæren.
Sett i fryseren (eller bruk iskmaskin). Om du bruker fryser er det viktig å røre rundt med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.

Kanskje disse også frister?