Slik gjør du det:
Mandelbunn: Sett oven på 175 ˚C.
Pisk eggehviter sammen med cream of tartar, i ett minutt på middels hastighet. Tilsett så melis litt om gangen.
Pisk til det blir en fin marengs, tilsett 1 ts. vaniljeekstrakt.
Vend malte mandler inn i marengsrøren.
Hell det i en 28 cm stor rund form og stek i ca 25-30 minutter.
La kaken hvile og bli helt avkjølt før du heller iskrem i den.
Daim-iskrem: Begynn med å finmale Daim. Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis.
Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.
Hell i Daim-godteri, men hold litt til siden for toppen.
Vend det forsiktig i. Hell det over bunnen i formen. Strø over knust Daim.
Sett den i fryseren i minst 5-8 timer eller over natten.
Like for servering ta den ut av formen, jeg har en som har en løs bunn, setter den bare på en kopp og trekker formen nedover.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.