Iskake med mandelbunn og Daim med kaffesmak - Dette er Manuelas desiderte favorittkake!
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Iskake med mandelbunn og Daim med kaffesmak

Dette er Manuelas desiderte favorittkake!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Mandelbunn:

375 g malte mandler

6 stk eggehviter

200 g melis

1 ts sitronsaft

1 ts vaniljeekstrakt

Daim-iskrem:

4 stk eggeplommer

2 stk egg

250 g melis

1 ts sterk kaffe

1 ts vaniljeekstrakt

5 dl pisket kremfløte

150 g daim (ca. mengde)

Annonse

Slik gjør du det:

Mandelbunn: Sett oven på 175 ˚C.

Pisk eggehviter sammen med cream of tartar, i ett minutt på middels hastighet. Tilsett så melis litt om gangen.

Pisk til det blir en fin marengs, tilsett 1 ts. vaniljeekstrakt.

Vend malte mandler inn i marengsrøren.

Hell det i en 28 cm stor rund form og stek i ca 25-30 minutter.

La kaken hvile og bli helt avkjølt før du heller iskrem i den.

Daim-iskrem: Begynn med å finmale Daim. Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis.

Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.

Hell i Daim-godteri, men hold litt til siden for toppen.

Vend det forsiktig i. Hell det over bunnen i formen. Strø over knust Daim.

Sett den i fryseren i minst 5-8 timer eller over natten.

Like for servering ta den ut av formen, jeg har en som har en løs bunn, setter den bare på en kopp og trekker formen nedover.

Oppskrift:

Besøk bloggen min her

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.