Iskake med multer - Dette er iskaken for de store anledningene.
Foto: Astrid Hals

Iskake med multer

Dette er iskaken for de store anledningene.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm stekeovnen til 160 °C.

Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir. Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i matprosessor.

Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler. Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen.

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.

Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer. Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott. Hell kremen over avkjølt kakebunn og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv.

Dekk kaken med multer og dypfrys den. Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering. Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geléen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner. Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Appelsinfromasj
fav Tid: 60 min
Fruktkake