Iskake med sjokoladebunn - Nydelig, hjemmelaget iskake...
Foto: Svein Brimi

Iskake med sjokoladebunn

Nydelig, hjemmelaget iskake...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smøret. Kjør kjeksen i en hurtigmikser til finkornet og bland inn smøret.

Kle formen med bakepapir eller plastfolie.

Fordel kjekksmassen i bunnen av formen og trykk godt sammen. Sett kjølig.

Visp fløten stiv og sett kjølig.

Del eggene i hvite og plommer. Visp plommene til luftig eggedosis med melis.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Tilsett i eggedosisen og visp til frøene har fordelt seg i eggedosisen.

Visp eggehvitene til stivt skum.

Bland sammen eggedosis og kremen. Vend til slutt forsiktig inn stivpiskede eggehviter.

Hell røren over kjekksbunnen og sett i fryseren natten over.

Ta ut isen noen minutter før servering.

Løft isen ut av formen og ha den over på et fat med kanter.

Rens og del jordbærene i båter.

Riv limeskall fint og bland det med sukkeret.

Dryss det over jordbærene og bland sammen til sukkeret har fordelt seg rundt bærene.

Pynt isen med limesukrede jordbær rett før servering.

Denne isen smelter fort, så den bør serveres med det samme.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Hoffdessert
fav Tid: 45 min
Ripsis