Iskake med sjokoladebunn

Iskake med sjokoladebunn

Nydelig, hjemmelaget iskake...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

50 g

smør

140 g

sjokoladekjeks

2 stk

egg

1.5 dl

melis

Topping

1 kurv

jordbær

1 stk

lime, skall

2 ss

sukker

Slik gjør du det:

Smelt smøret. Kjør kjeksen i en hurtigmikser til finkornet og bland inn smøret.
Kle formen med bakepapir eller plastfolie.
Fordel kjekksmassen i bunnen av formen og trykk godt sammen. Sett kjølig.
Visp fløten stiv og sett kjølig.
Del eggene i hvite og plommer. Visp plommene til luftig eggedosis med melis.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Tilsett i eggedosisen og visp til frøene har fordelt seg i eggedosisen.
Visp eggehvitene til stivt skum.
Bland sammen eggedosis og kremen. Vend til slutt forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
Hell røren over kjekksbunnen og sett i fryseren natten over.
Ta ut isen noen minutter før servering.
Løft isen ut av formen og ha den over på et fat med kanter.
Rens og del jordbærene i båter.
Riv limeskall fint og bland det med sukkeret.
Dryss det over jordbærene og bland sammen til sukkeret har fordelt seg rundt bærene.
Pynt isen med limesukrede jordbær rett før servering.
Denne isen smelter fort, så den bør serveres med det samme.