Slik gjør du det:
Gjør alt klart
Skrap ut frøene av vaniljestangen. Pisk fløte, sukker og vaniljefrø til en løs krem. Pisk eggeplommene stive. Bland alt forsiktig.
Hell blandingen i en ZipLock-pose. (1 liters)
Snø og salt
Når du skal lage iskremen bruker du en stor frysepose som du fyller med cirka tre liter snø. Strø over seks til åtte spiseskjeer salt. Bland sammen. Legg posen med blandingen flatt og midt i snøen og kna forsiktig. Pass på at posen har snø på alle kanter. Der skal den ligge minst 15 minutter. Kna litt av og til.
Suksessfaktorer
Jeg prøvde først med mer salt, men da smelter snøen så fort at den ikke rekker å kjøle ned kremblandingen.
Posen med kremblandingen må være ganske tykk slik at du unngår salt is. Blandingen må også ligge helt ut i kantene slik som på bildet, slik at den får en stor overflate.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.