Italiensk inspirert langpannebrød -

Italiensk inspirert langpannebrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3/4 av oljen, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Tilsett den siste oljen helt mot slutten, slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm, og sett til heving ca 30 min. Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast ca 20 min. Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (flaksalt) og ev rosmarin eller annet urtekrydder. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i 20- 30 min. Avkjøl på rist. Tips: Brødet smaker godt dyppet i litt olivenolje, balsamicoeddik og flaksalt, og som tilbehør til salater, supper eller som en egen liten rett med et glass vin ved siden av. Brødet kan også lages med fyll: Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Bre fyllet over ferdighevet brød i langpanne. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet. Stek som beskrevet over.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Focaccia med chorizo