Italiensk lammestek

Italiensk lammestek

Christopher Sjuve
180 minutter

Slik gjør du det:

Tilberedningstid ca. 3 timer
Gni lammesteken inn med sitronsaft (ta vare på de halve sitronene)
Skrell potetene og skjær dem i 1/2 cm tykke skiver.
Skåld tomatene, flå dem og fjern kjernene.
Pensle en stor gryte eller langpanne med 2 ss oliven olje.
Legg i potetskivene i takstein mønster og dryss over salt og pepper
Fordel 2 ss av smøret over. Legg tomatene mellom smørklattene.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Finhakk persillen og hvitløken og bland det med strøkavringen og finrevet sitronskall. Rør 2/3 av blandingen sammen med resten av oliven oljen.
Bland resten med nyrevet ost og sett til side.
Dryss salt og pepper på lammesteken.
Smør den med persillemasse rundt det hele.
Legg den oppå potetskivene og stek den ca 1,5 timer i stekeovnen.
Skru opp varmen til 225 grader 15 minutter før steketiden er omme.
Dryss persille-oste-blandingen over lam og poteter, fordel resten av smøret over. Gratiner til det er sprøtt.
Jeg pleier å spe på med andre grønnsaker i tillegg. Som f.eks stekt sopp og brokkoli evetuelt brekk bønner.
Kokk: Birthe Børresen
Oppskriften var del av en oppskriftskonkurranse.