Italiensk tiramisu

Italiensk tiramisu

Desserten alle liker.

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Vend inn mascarponeost, 1-2 ss av gangen. Visp godt til kremen er glatt og fyldig. Stivpisk eggehvitene og vend inn i kremen. Bland sammen likør/konjakk og avkjølt espresso (sterk kaffe) Legg et lag krem i bunnen på en flat vid form. Dypp fingerkjeks i kaffeblandingen og legg over kremen. Legg over et nytt lag mascarponekrem og stryk den glatt. Dypp fingerkjeks i kaffeblandingen og legg over kremen i formen. Avslutt med et lag krem og dryss et tynt lag med kakao over. Dekk til og sett kaldt i kjøleskapet i minst 5 timer, helst natten over før servering. Tips: Mascarponeost kan erstattes av 100 g glatt/moset cottage cheese og 150 g kremost naturell. Fingerkjeks kan erstattes av strimler med sukkerbrød. Enkelte steder i Italia blir mascarponekremen smaksatt med litt finrevet sitronskall.