Jambalaya -
Foto: Panopticon

Jambalaya

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skyll, tørk og del kyllingen i biter, (bena o avskjæret er fine å koke kraft på). Varm olje i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og stek rå scampi til de skifter farge, 30-40 sek, ta dem opp. (Reker tilsettes mot slutten av trekketiden). Stek kyllingbitene, tilsett finhakket løk og hvitløk og surr til løken er blank. Ha i risen og kraften og la småkoke/trekke i 10-15 min. Rens og del grønnsakene i biter, chili finhakkes og tilsett i gryten, og la trekke til risen er mør (les på pakken). Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, slik at skinnet er lett å trekke av. Del tomatene i to, fjern kjernene og del i båter og tilsett i gryten sammen med grønnsaken. Mot slutten av trekketiden tilsett stekt chorizo, spekeskinke i strimler, stekt scampi ev rensede reker og finstrimlet vårløk. Smak til med frisk basilikum, salt, pepper, limesaft og chilisaus. Server med brød og ev hvitløksmør eller hvitløkmajones (aioli).

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?