Jambalaya

Jambalaya

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skyll, tørk og del kyllingen i biter, (bena o avskjæret er fine å koke kraft på). Varm olje i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og stek rå scampi til de skifter farge, 30-40 sek, ta dem opp. (Reker tilsettes mot slutten av trekketiden). Stek kyllingbitene, tilsett finhakket løk og hvitløk og surr til løken er blank. Ha i risen og kraften og la småkoke/trekke i 10-15 min. Rens og del grønnsakene i biter, chili finhakkes og tilsett i gryten, og la trekke til risen er mør (les på pakken). Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, slik at skinnet er lett å trekke av. Del tomatene i to, fjern kjernene og del i båter og tilsett i gryten sammen med grønnsaken. Mot slutten av trekketiden tilsett stekt chorizo, spekeskinke i strimler, stekt scampi ev rensede reker og finstrimlet vårløk. Smak til med frisk basilikum, salt, pepper, limesaft og chilisaus. Server med brød og ev hvitløksmør eller hvitløkmajones (aioli).

Kanskje disse også frister?