Jan Vardøens spareribs

Jan Vardøens spareribs

Jan Vardøens spareribs lages med deilig, sterk chili.

Oppskrift av: Jan Vardøen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kok opp en stor kjele med masse vann. Ha i en neve grov salt, rikelig med grovkvernet svart pepper og chiliflak. Del ribbene i håndterlige biter, ca. tre bein per stykke. Ha kjøttet i det fosskokende vannet og kok i 20 minutter. Fisk ut kjøttstykkene og legg dem på et ovnsbrett. La dem hvile i en halv time.
Smør barbecue-sausen over kjøttstykkene med en pensel, over og under. Pass på at kjøttet blir godt dekket, men det skal ikke svømme i saus. Nå er kjøttet klart til å grilles, over gass eller trekull, det er det samme. Hvis du ikke har en grill, kan du enten steke kjøttet på komfyren i en rillete stekepanne eller svi under grillen i ovnen. (Men utegrillen er best, altså.) Dette er en viktig del av prosessen. Sausen blir karamellisert og får den gode smaken. Det kan godt være litt svartbrent her og der, men ikke for mye.
Ha det ferdiggrillede kjøttet i en keramisk form med lokk. Hell over rikelig med barbecue-saus og 3½ dl øl. Vend alt sammen, ha på lokket og putt formen i ovnen på 160 grader. La det stå og bake i tre timer. Sjekk hver time, og vend kjøttet. Hvis det begynner å bli tørt, spe på med litt mer øl. Etter 2½ til 3 timer skal kjøttet bli så mørt at det begynner å falle fra beinet. Men pass på så kjøttet ikke bakes for lenge, kjøttet skal sitte på.
Ta kjøttet ut av formen og ha over på et ovnsbrett. Skru på grillen i ovnen og brun kjøttet i et par minutter for å få fram litt farge. Barbecue Ribber spises med fingrene, helst med masse kjøkkenpapir innen rekkevidde.

Kanskje disse også frister?