Jarlsberg- og lavendelclafoutis
Christopher Sjuve
90 minutter
Form og paiIngredienser
6 porsjoner
250 g
revetjarlsberg2 ts
tørketlavendel1.5 ts
herbes de provence1 ts
havsalt75 g
hvetemel4 stk
egg25 g
smør4.5 dl
helmelkSlik gjør du det:
Du trenger en paiform med 24-26 cm i diameter. Gjør klar alle ingrediensene. Aller best blir clafoutisen om vi lar smørpenslet chilipepper steke i den varme ovnen først. Da får den en fin søtlig smak og skinnet blir lett å ta av. Smør formen og la den stå i stekeovnen til det ryker av den. Dryss så i revet Jarlsberg, hakket chili og resten av ingrediensene. Det er best om ingrediensene er godt rørt sammen på forhånd. Sett formen i ovnen ved 190 grader C. Hvis du bruker porsjonsformer, la de stå i ca 15 minutter. Hvis du har en stor form, kan den stå i 45 minutter. La den steke til den kjennes stiv og server den varm eller kald sammen med rugbrød og salat.