Jordbærkake

Jordbærkake

Jordbærkake med ferske bær og pisket krem... Perfekt til sommeren!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

225 g

hvetemel

230 g

sukker

3.5 dl

kremfløte

1 stk

Vaniljestang (frøene)

3 stk

Store egg

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 190 ˚C.
Ha sukker, kremfløte og frøene fra vaniljestangen i en mikserbolle. Miks det fluffy i ca. 3 minutter.
Tilsett egg og miks til alt er godt blandet i ca. 30 sekunder.
Sikt hvetemel godt sammen med maisenna og bakepulver. Gjenta gjerne en andre gang for best mulig resultat.
Sikt melblandingen i røren.
Spray en bundtform eller envanlig rund form med matfett og sikt litt mel i den. Fordel røren i formen.
Sett det hele i ovnen ved 190 ˚C i ca. 30 minutter.
Kaken avkjøles i formen i minst 15 minutter for du snur den opp ned.
Dryss den avkjølte kaken med melis og server den sammen med ferske jordbær og pisket kremfløte.