Slik gjør du det:
Begynn med bunnen. Ha mel, melis, salt, smør og eventuelt frø fra en halvvaniljestang i en kjøkkenmaskin og kjør maskinen til alt er godt blandet.
Tilsett egg og flytende glukose, og kjør maskinen inntil deigen samles i en klump.
Pakk deigen inn i plastfolie, trykk den litt flat og legg den i kjøleskapet i minst to timer.
Dekk paiformen med deigen.
Sett den ferdig kjevlede paibunnen kaldt i én time før den stekes. Bruk keramiske bakebønner eller vanlige tørkede bønner når du skal stekebunnen, dette er viktig for at paiskallet skal holde formen under stekingen.
Legg da et ark bakepapir over bunnen, fyll det så med bønner og trykk dem litt inn i hver krik og krok. Om du ikke har bønner hjemme kan du feste en remse med aluminiumsfolie langs med kanten av formen og steke tertebunnen slik de første 10 minuttene.
Stek paibunnen på 190 °C i 20 minutter. Løft ut papiret med innhold og stek i ytterligere 10 minutter, eller til bunnen begynner å bli gylden.
Lag vaniljekremen, oppskriften finner her, og avkjøl den helt. Visp den gjerne litt for hånd rett før du fyller paiskallet.
Du kan eventuelt blande inn 2 dl pisket kremfløte, men da må kremfløten piskes i en egen bolle først.
Lag jordbær- og bringebærglasering
Ha sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt oppløst, og hell det så over i en blender sammenmed jordbær eller bringebær. Kjør blenderen til blandingen er helt glatt.
Jordbærglaseringen kan oppbevares i kjøleskapet i 4 dager, eller fryses i opptil 4–5 uker.
Skjær jordbær i skiver og legg dem rundt hele terten.
Jeg pensler jordbærene med avkjølt jordbærglasering, noe som gjør bærene både vakrere og bedre på smak.
TIPS: Jordbærglaseringen kan også brukes til å dynke kakebunner med, for eksempel marsipankake og kremkake.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.