Slik gjør du det:
Oppskirft til fire porsjoner:
Riv skall av en halv appelsin, og ha oppi en liten gryte med kakao, sukker og vann. Rør godt, og kok opp. La den småkoke til den har en seig konsistens. Hvis ikke barn skal spise av den, tilsett gjerne en eller to spiseskjeer grand marnier, cointreau eller konjakk.
Hakk opp en kurv med frosne bær ganske fint i food prosessor. Tilsett en halv-til en desiliter fløte og den samme mengden med melis. Det er viktig å se på konsistensen og smake fram.
Hvis bærene er veldig søte, trenger man for eksempel ikke like mye melis. Kjør i maskinen til en jevn masse, konsistensen skal være litt tykkere enn kald seterrømme eller creme fraiche.
Server med en gang med sjokoladesaus på toppen. Denne isen er også veldig god til vafler.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.