Jordbæris

Jordbæris

Du har aldri smakt maken til jordbæris.Denne smaker nemlig jordbær.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Dessert

Ingredienser

  • 1 stk

    vaniljestang
  • 3 stk

    eggeplomme
  • 150 g

    sukker
  • 2 dl

    melk
  • 2 dl

    kremfløte
  • 2 kurv

    jordbær
  • Slik gjør du det:

    Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av inoen minutter. Fjerne vaniljestangen.
    Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte- og vaniljemelken og bland godt.
    Rens jordbærene. Kjør dem glatte med stavmikser eller kjøkkenmaskin og bland inn. Sett i fryseren eller bruk iskrem-maskin. (Bruker du ikke iskrem-maskin er det viktig å røre rundt med jevne mellomrom, omtrent hver halve time. Det er litt forskjellig hvor lang tid det tar, men mye bør være gjort på 4-6 timer.) Servér gjerne med noen skiver jordbær og litt lønnesirrup.

    Kanskje disse også frister?