Jordbæris - Du har aldri smakt maken til jordbæris.Denne smaker nemlig jordbær.
Foto: Erik Hannemann

Jordbæris

Du har aldri smakt maken til jordbæris.Denne smaker nemlig jordbær.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av inoen minutter. Fjerne vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte- og vaniljemelken og bland godt.

Rens jordbærene. Kjør dem glatte med stavmikser eller kjøkkenmaskin og bland inn. Sett i fryseren eller bruk iskrem-maskin. (Bruker du ikke iskrem-maskin er det viktig å røre rundt med jevne mellomrom, omtrent hver halve time. Det er litt forskjellig hvor lang tid det tar, men mye bør være gjort på 4-6 timer.) Servér gjerne med noen skiver jordbær og litt lønnesirrup.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?