Jordbærpai med vaniljekrem og marengs - Enkel, sommerlig og supergod pai med vaniljekrem og masse ferske jordbær! Oppskriften er nok til en paiform på ca. 22 cm.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no

Jordbærpai med vaniljekrem og marengs

Enkel, sommerlig og supergod pai med vaniljekrem og masse ferske jordbær! Oppskriften er nok til en paiform på ca. 22 cm.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Paibunn:

Sikt sammen mel og melis.

Skjær smør i mindre biter og ha i melblandingen.

Ha alt i en kjøkkenmaskin og puls til du har en klumpete deig.

Ha i eggeplommen og miks inn til du har en løst sammenhengende deig.

Velt deigen ut på en bakematte, eller på kjøkkenbenken og kna forsiktig sammen til du har en deig som er fast når du trykker den ned.

Trykk deigen ut i en paiform på 22 cm, eller to mindre former, og sett i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Når deigen er fast prikker du bunnen med en gaffel og legger et ark med sølvfolie på toppen, og presser forsiktig rundt formen. Dette er for at deigen ikke skal få for mye farge under steking.

Stek på 190 grader i 30-35 minutter, eller til kantene er gylne. Ta av folien etter 15 minutter og stek de resterende 15-20 minuttene.

Har du en paiform med løs bunn tar du bunnen forsiktig ut av formen og lar den avkjøles helt på rist. Har du en hel paiform lar du bunnen avkjøles helt i selve formen.

Bunnen kan oppbevares i kjøleskap i opp til tre dager før du fyller den.

Fyll:

Vask og rens 1 kurv jordbær.

Tørk forsiktig av med kjøkkenpapir for å få bort ekstra væske.

Skjær av stilken og del  hvert jordbær i fire.

Bre vaniljekrem over bunnen. Jeg syns det er best å ta vaniljekremen ut av pakken og piske den litt før jeg legger den på, da blir den mykere og ikke så gelé-aktig. 

Strø over jordbær.

Marengs Frosting:

Ha eggehviter, sukker og sitronjuice i en varmesikker bolle og plassér bollen over en kasserolle med varmt vann.

Visp til sukkeret har løst seg opp og eggehvitene er 60 grader. Jeg hadde ikke sukkertermometer men kjente bare på eggehvitene med fingrene. Det skal være litt over kroppstemperatur, sånn at du kjenner det er varmt, men ikke brenner deg.

Ta bollen av varmen og pisk med håndmixer, først sakte, så høyere hastighet, til du får en glossy hvit masse. Ca 5-7 minutter. Da skal bollen også være kald.

Pisk inn vaniljeekstrakt.

Ha over i en sprøytepose med 1M tip og sprøyt ut dotter rundt kanten, eller bare fordel over paien med en skje.

Bruk en brulébrenner til å toaste sidene.

Har du ovn med grillelement kan du også sette paien høyt i ovnen og grille frostingen. Pass på, det går fort.

Oppskrift:

The Vanilla Monologues

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.