Jordskokksuppe med gressløk og krutonger

Jordskokksuppe med gressløk og krutonger

En nydelig kremet suppe med jordskokkens nøtteaktige og litt søte smak i hovedrollen.

Oppskrift av: Charles Tjessem
30 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Skrell jordskokkene og kutt i terninger. Fres dem i litt olje i en gryte. Ha kyllingkraften i gryten og kok til jordskokkene er møre (ca. 15 min). Ha innholdet i gryten i en blender og tilsett melk eller fløte. Kjør suppen til den er fløyelsjevn. Hell suppen tilbake i gryten, kok opp og smak til med salt og pepper. Før serveringen eller under kokingen av suppen steker du jordskokker og brødterninger hver for seg i olje i en stekepanne. Brødterningene trenger 2–-3 minutter med stadig røring, da de fort svir seg hvis de ligger for lenge stille i stekepannen. Jordskokker trenger noe lenger tid, dvs. 3–-4 minutter. Brød- og jordskokkterningene er best når de er sprø, ha dem derfor i suppen rett før servering, eller server dem ved siden av. Smak til med salt og pepper. Dryss over gressløk når suppen er øst opp i skåler. Kokkens tips: Denne suppen kan også lages av sellerirot, potet, pastinakk eller gulrot istedenfor jordskokker. Hvis du ønsker en litt mektigere suppe, kan du ha i stekt kylling, kalkun, reker eller avokado.

Kanskje disse også frister?