Jordskokksuppe med gressløk og krutonger - En nydelig kremet suppe med jordskokkens nøtteaktige og litt søte smak i hovedrollen.
Foto: Tom Haga

Jordskokksuppe med gressløk og krutonger

En nydelig kremet suppe med jordskokkens nøtteaktige og litt søte smak i hovedrollen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell jordskokkene og kutt i terninger. Fres dem i litt olje i en gryte. Ha kyllingkraften i gryten og kok til jordskokkene er møre (ca. 15 min). Ha innholdet i gryten i en blender og tilsett melk eller fløte. Kjør suppen til den er fløyelsjevn. Hell suppen tilbake i gryten, kok opp og smak til med salt og pepper. Før serveringen eller under kokingen av suppen steker du jordskokker og brødterninger hver for seg i olje i en stekepanne. Brødterningene trenger 2–-3 minutter med stadig røring, da de fort svir seg hvis de ligger for lenge stille i stekepannen. Jordskokker trenger noe lenger tid, dvs. 3–-4 minutter. Brød- og jordskokkterningene er best når de er sprø, ha dem derfor i suppen rett før servering, eller server dem ved siden av. Smak til med salt og pepper. Dryss over gressløk når suppen er øst opp i skåler. Kokkens tips: Denne suppen kan også lages av sellerirot, potet, pastinakk eller gulrot istedenfor jordskokker. Hvis du ønsker en litt mektigere suppe, kan du ha i stekt kylling, kalkun, reker eller avokado.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Jordskokksuppe