Jordskokksuppe - Clotildes variant på jordskokksuppe serveres med bacon.
Foto: Clotilde Dusoulier

Jordskokksuppe

Clotildes variant på jordskokksuppe serveres med bacon.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell jordskokkene med en grønnsaksskreller (eller skrubb dem veldig grunndig). Legg dem i kaldt vann for å hindre oksidasjon mens du  arbeider videre. Ikke bry deg med å få av alt skallet, for det spiller ingen rolle om det er noen småflekker igjen der det er vanskelig å komme til. Skrell poteten også. Skyll jordskokkene og poteten, skift vann en eller to ganger. Skjær dem i biter (ca. 3 cm i bredde) og ha dem i en mellomstor kjele. Dekk dem med kaldt vann, tilsett natron, og kok opp ved middels varme. Så snart vannet småkoker, fjern kjelen fra varmen. Ta vare på noe av kokevannet.

Mens grønnsakene varmes opp, sett på en suppegryte på middels varme. Legg i baconet og stek til det er brunt. Et minutt før baconet er ferdig brunet, tilsett hvitløk og stek i ett minutt til det mykner. Rør for å unngå farging. La grønnsakene renne av seg og legg dem i suppegryta. Hell i den varme kraften, rør, og gi et oppkok. Kok under lokk i 15-18 minutter, til grønnsakene er kokt nok til at en kniv kan stikkes gjennom dem, men ikke så mye at de faller fra hverandre.

Ta på et forkle og kjør suppen sammen med en stavmikser. Smak til med litt salt om nødvendig (men baconet er allerede ganske salt, så jeg synes det er unødvendig). Hell opp i suppetallerkener, dryss på svart pepper og gressløk, og server.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.