Julekake med rosiner - Julekake, også kalt julebrød, med sukat og rosiner er et "must" for mange i julen.
Foto: Robin Balas

Julekake med rosiner

Julekake, også kalt julebrød, med sukat og rosiner er et "must" for mange i julen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. deigen skal være blank og smidig og slippe bollen. Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 min). Ta deigen på bakebordet og del den i to. Fordel rosiner og sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og lag et snitt rundt julekakene før du trykker dem godt ned på midten. Da sprekker ikke kakene så lett, og de får en pen fasong. Alternativt kan du bruke godt smurte brødformer. Sett julekakene til heving under plast på lunt sted, ca. 30-40 min. Pisk sammen egget og pensle kakene. Stek dem nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20-40 min til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Bestas eplekringle
fav Tid: 120 min
Gulrotrundstykker