Julekake

Julekake

Julekake er gammeldags og knallgodt!

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

250 g

smør

125 g

sukker

3 stk

egg

1 kg

mel

2.5 dl

kremfløte

2.5 dl

melk

1.5 dl

rosiner

Slik gjør du det:

I en stor bolle, rør smør og sukker hvitt.
Knekk i ett og ett av eggene. Rør dem inn.
Ha i melk og fløte. Ha i vaniljesukker, bakepulver, kardemomme, rosiner og aprikoser. Ha i litt og litt av melet og kna det til en jevn deig. Ha deigen ut på bordet. Bruk mer mel om det trengs.
Del deigen i to. Lag to kuppelformede kaker - eller ett kjempestort brød.
Smør et stekebrett.
Pisk ett egg. Pensle på brødet.
Bak dem på 175 grader i ca 1 time. (Legg til ca 10 minutter om du laget ett stort brød).

Kanskje disse også frister?