Julekake - Denne oppskriften gir to brød.
Foto: Foto: Svein Brimi

Julekake

Denne oppskriften gir to brød.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær smør i terninger og sett det på kjøkkenbenken til det blir mykt. 

Ha melet i en bakebolle, bland inn sukker, salt og kardemomme, og smuldre i gjæren. Ha i melk og arbeid deigen til den er blank og smidig og slipper bollen. Elt deretter inn det romtempererte smøret. Bland inn rosiner og sukat til slutt. 

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor. (Ca. 40 min.)

Del deigen i to. Rull sammen og elt dem til to store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten. På denne måten sprekker ikke julekakene så lett, og de får en fin fasong. 

Sett dem til heving under plast på et lunt sted i ca 30 min. 

Kakene pensles med sammenpisket egg rett før de settes i ovnen. 

Stek julekakene nederst i ovnen ved 200 grader i 35-40 min. til de er gjennomstekte.

Avkjøles på rist.

Hvis du ønsker en annen form på julekakene kan du for eksempel steke dem i smurte brødformer.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Julekake med rosiner
fav Tid: 120 min
Søsterkake