Julekaker - 4 forskjellige av én deig

Julekaker - 4 forskjellige av én deig

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Deig uten egg. For de med melkeallergi velg margarin uten melk og salt. 1 porsjon = ca 50 stk. Grunndeig: Ha alle ingrediensene (unntatt vann) i en foodprocessor. Kjør sammen til deigen begynner å samle seg. Tilsett vann og la maskinen bare gå i 2-3 runder, ca 10 sek. Ta deigen ut på bordet og klapp den godt sammen. Pakk i plast og legg i kjøleskapet, gjerne natten over. Del deigen opp i 3-4 emner og smak til med ønsket smakstilsetning, se tips under. Sett kakene på bakepapirkledt stekebrett og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 180˚ C i 10-12 min. Avkjøl på rist før de legges i kakebokser. Smakstilsetninger til 1/4 porsjon deig: Mulighetene er mange, her kommer 4 forslag. 1. Sprø sjokoladekjeks Kna revet sjokolade og finhakkede nøtter eller revet appelsinskall inn i deigen. Trill deigen til en pølse, skjær i skiver og sett på stekebrett. 2. Kanelhjerter Kjevle deigen ut så tynt du kan. Stikk ut små hjerter. Legg på stekebrett, pensle med sammenpisket egg og dryss med perlesukker og kanel. 3. Ingefærnøtter Arbeid finhaket ingefær, revet sitronskall og tørket ingefær inn i deigen og trill til runde nøtter. 4. Finske pinner Trill til fingertykk pølse, skjær på skrått i skiver, pensle med egg og dypp hver kake i finhakkede mandler og perlesukker.