Julekrydret ribbe - I denne oppskriften får en ribbe følge av julekrydder som ingefær, anis og nellik. Altså litt mer jul. Litt mer ribbe.
Foto: Alf Børjesson

Julekrydret ribbe

I denne oppskriften får en ribbe følge av julekrydder som ingefær, anis og nellik. Altså litt mer jul. Litt mer ribbe.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Se etter at bena er saget helt over.

2. Ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Ruter du opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp etterpå. Det er lettest å rute svoren når ribba er halvfrossen.

3. Gni inn ribba med krydder 1-3 dager før steking. Skrell og finhakk ingefær og støt anisfrø i en morter. Gni salt og krydder inn i ribba, og stikk nellikspiker rundt om i kjøttet og svoren. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben.

4. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig slik at krydderet trekker inn i kjøttet. Vesken som danner seg i bunnen av formen kan du gni inn i ribba igjen før den stekes.

5. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at den er litt høyere på midten, men like høy på sidene.

6. Hell over ca 2 dl vann og dekk til med aluminiumsfolie.

7. Forvarm ovnen til 230° C. Sett langpanna med ribba midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.

8. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser temperaturen til 200 °C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1-1 1/2 time for tynnribbe, ca. 2-2 1/2 time for familieribbe).

9. Hvia svoren ikke blir spø av seg selv, kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250° C eller bruk grillen. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

10. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene. Ribba serveres med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær mm.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?