Julekubbe - Dette er en fransk klassiker. God både til jul og ellers i året.
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Julekubbe

Dette er en fransk klassiker. God både til jul og ellers i året.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen på 200 grader. Legg bakepapir i en langpanne, 20 x 30 cm. Rør egg og sukker hvitt. Sikt mel og kakaopulver i en separat bolle, og bland dette inn i eggeblandingen. Fordel røren i formen, og stek kaken i åtte til ti minutter. Rull kaken sammen mens den ennå er varm, slik unngår du at den sprekker. Sirup: Varm sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. La dette koke i ca to minutter. Rør inn likør og avkjøl. Rull opp kaken, og fjern papiret. Drypp sirupen over kaken. Smørkrem: Rør smøret mykt. Rør inn de andre ingrediensene til røren blir jevn. Smør på kaken, og rull sammen. Glasur: Ha kakaopulveret i en bolle. Rør inn kokende vann, og avkjøl. Rør smør og melis mykt i en separat bolle. Bland inn kakaoblandingen. Skjær en fjerdedel av rullekaken med et skråsnitt. Fest den avskårne delen på siden av rullekaken med glasur. Dekk hele kaken med glasur. Lag gaffelmønster i kremen for å lage bark. Pynt gjerne med hakket sjokolade.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.