Juleostekake med risgrøt, pepperkakebunn og jordbær/bringebærkompott - En stekt ostekake som virkelig smaker jul! Hvem har ikke mye rester av grøt i jula! Så hvorfor ikke bruke det i denne deilige ostekaken!?;-) Veldig enkel å lage. Og smaker fantastiskt! Og vil du skeie litt ut? Prøv 2-3 ss med portvin i bærkompotten;-)
Foto: Leif Inge Bårdsen

Juleostekake med risgrøt, pepperkakebunn og jordbær/bringebærkompott

En stekt ostekake som virkelig smaker jul! Hvem har ikke mye rester av grøt i jula! Så hvorfor ikke bruke det i denne deilige ostekaken!?;-) Veldig enkel å lage. Og smaker fantastiskt! Og vil du skeie litt ut? Prøv 2-3 ss med portvin i bærkompotten;-)

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Om du ikke har avkjølt risgrøt. Så start med å lage risgrøten.

 Så kan du knuse kjeksen. Og bland den med smeltet smør.

Legg ett bakepapir i bunnen på en 20 cm kakebunn. Fordel kjeksblandingen i bunnen med en skje.

Stekes på 160 grader i 5 min.

Så skal du piske opp philadelfiaosten, egg, sukker, vaniljeekstrakt og sitronskall/saft. Piskes opp til en jevn fin masse. Vend så i risgrøten.

Ha så ostemassen over i den avkjølte kjeksformen. IKKE fyll helt opp til kanten. Pga du skal ha bærkompott oppå til slutt!

Stekes på 160 grader i 45-50 min

Når den første steketiden er over. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i 45 min til.

Toppingen til kaken. Som er som en deilig bærkompott. Varm opp jordbærene i en gryte med sukkeret og eventuelt portvinen. Når jordbærene begynner å bli myke så har du i maizenablanding. Ha ca 1/3 full kopp med kaldt vann. Ha i ca 2 ts maizena. Ha i litt og litt til du får en passe tykkelse på kompotten. La det småkoke. Ha så i bringebærene helt til slutt. Avkjøles.

Ha så bærkompotten over på toppen av ostekaken. Settes til kjøling i ca 6 timer.

Pynt gjerne med hvit sjokolade eller bruk fantasien ;-)

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Riskrem