Juletorsk - Det er stadig noen av oss som sverger til juletorsken på julaften. Riktignok bare én eller to prosent. Når det er sagt vil mange ha torsk i romjulen. Her er oppskiften med masse, deilig Sandefjordssmør.
Foto: Erik Hannemann

Juletorsk

Det er stadig noen av oss som sverger til juletorsken på julaften. Riktignok bare én eller to prosent. Når det er sagt vil mange ha torsk i romjulen. Her er oppskiften med masse, deilig Sandefjordssmør.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kok opp vann med salt, ca 0,5 dl salt pr liter. Skjær torsken i skiver, ca to fingerbredder tykke. Ha i eddik i vannet. Ta vannet av kjelen og la fisken trekke til det løsner fra beinet. Løft ut fisken med en hullsleiv. Ha fløten i en kjele og kok den til det blir tykt. Ta av platen og pisk inn smøret litt og litt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Kok mandelpoteter og gulrøtter møre. Servér fisken med gulrøtter, mandelpoteter, sausen og dryss over finhakket persille.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.