Kål- og kjøttpudding - En god, gammeldags kålpudding slik bestemor lagde den.
Foto: Astrid Hals

Kål- og kjøttpudding

En god, gammeldags kålpudding slik bestemor lagde den.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rens grønnsakene. Kål og løk finsnittes og potetene grovrives. Kok opp vann og buljongterning i en stor kjele. Tilsett grønnsaker/poteter og la det koke til kålen er mør. La det renne godt av. Spar på kraften til en eventuelt saus. Varm stekeovnen til 200 grader. Pensle en ildfast form. Bland kjøttdeig, salt, potetmel, vann, egg, tomatpuré, timian og litt pepper til en jevn farse. Legg kål og farse lagvis i formen, begynn og avslutt med kål. Fordel noen baconskiver over og la formen stå på midterste rille i drøyt 30 minutter. Legg eventuelt et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie over formen mot slutten av steketiden. La gjerne puddingen stå litt før oppskjæring. Server med for eksempel poteter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?