Kålrotstappe - En ordentlig god kålrotmos er et must som til mange norske tradisjonsretter. Her lærer du hvordan du lager den.
Foto: Anne Manglerud

Kålrotstappe

En ordentlig god kålrotmos er et must som til mange norske tradisjonsretter. Her lærer du hvordan du lager den.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

1 kg kålrot

2 stk gulrøtter

1 l vann

2 ts salt

0,25 ts pepper

1 dl kremfløte el. matfløte

3 ss smør

Annonse

Slik gjør du det:

1. Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter. 2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. 3. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper. Serverer du stappen til pinnekjøtt, kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Gulrotstuing