Kålstuing - Dette er en enkel oppskrift på kålstuing. Stua kål passer perfekt til kjøttkaker, men kan også serveres til fisk og lam.
Foto: Christopher Sjuve

Kålstuing

Dette er en enkel oppskrift på kålstuing. Stua kål passer perfekt til kjøttkaker, men kan også serveres til fisk og lam.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær kålen i strimler (eller så små biter du vil ha). Kok kålen mør i saltet vann. Det tar 15-20 minutter med vanlig hodekål. Spisskål tar bare 3-4 minutter. I en tykkbunnet kjele, smelt smøret. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme. Ha i litt og litt av melken. Fortsett å piske hele tiden. La sausen få et oppkok mellom hver gang. Ha i litt av kokevannet fra kålen til du får ønsket konsistens. Sil av resten av kålvannet. Vend kålen inn i sausen. Smak til med muskat - gå forsiktig fram (det blir fort for mye). Smak til med salt og pepper.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Gulrotsuppe
fav Tid: 30 min
Blomkålgrateng