Kaffekake -

Kaffekake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1 kake i rund form, 18 cm i diameter. I ovn ved 225° i ca. 25 minutter. Varm kaffefløten til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren i fløten og rør inn sammenvispede egg og smeltet smør, salt og sukker. Elt inn melet. Deigen skal være forholdsvis løs. Dryss litt mel over den, dekk den til og la den heve til dobbel størrelse, 45-60 minutter. Elt deigen lett om og del den i to jevnstore emner. Klem det ene ut i godt smurt form. Smør eplemos eller syltetøy over og dekk med den andre leiven. Dekk kaken og etterhev den i ca. 20 minutter. Pensle med egg og dryss på sukker. Stek kaken nederst i ovnen til den er gjennomstekt. Avkjøl den på rist, men server den gjerne før den er helt kald.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Eplesnitter
fav Tid: 90 min
Brioches