Kald aspargessalat - Asparges er sommermat, akkurat som spekemat. Det sier seg kanskje selv at dette er den perfekte salaten til spekeskinke, men salaten smaker godt også til koldtbord eller som salat på tur.

Salat

foto: Per Alfsen

Kald aspargessalat

Asparges er sommermat, akkurat som spekemat. Det sier seg kanskje selv at dette er den perfekte salaten til spekeskinke, men salaten smaker godt også til koldtbord eller som salat på tur.

4 porsjoner
Dette trenger du:

2 bt asparges, grønn

0,5 pose basilikum, frisk

Aspargesvinaigrette

4 stk asparges, grønn

0,5 stk sitron, saften av den

1 dl olivenolje

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

1 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du det:

1. Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok aspargesen knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl den raskt i kaldt vann. Skjær aspargesen i biter. 2. Lag vinagretten ved å kjøre asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille. Vend dressingen i aspargesbitene. 3. Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 45 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Sondre ble sjokkert da han skjønte hva kjæresten (16) planla

Familie og venner reagerte med vantro. Men så fikk alle sammen tenkt seg om.

Les mer

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK