Kald aspargessalat - Asparges er sommermat, akkurat som spekemat. Det sier seg kanskje selv at dette er den perfekte salaten til spekeskinke, men salaten smaker godt også til koldtbord eller som salat på tur.

Salat

foto: Per Alfsen

Kald aspargessalat

Asparges er sommermat, akkurat som spekemat. Det sier seg kanskje selv at dette er den perfekte salaten til spekeskinke, men salaten smaker godt også til koldtbord eller som salat på tur.

4 porsjoner
Dette trenger du:

2 bt asparges, grønn

0,5 pose basilikum, frisk

Aspargesvinaigrette

4 stk asparges, grønn

0,5 stk sitron, saften av den

1 dl olivenolje

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

1 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du det:

1. Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok aspargesen knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl den raskt i kaldt vann. Skjær aspargesen i biter. 2. Lag vinagretten ved å kjøre asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille. Vend dressingen i aspargesbitene. 3. Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 45 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

Det Nye |

Les mer

Hva husker du fra barne-TV?

Ta quizen og sjekk hva som sitter igjen fra barne-TV-klassikerne.

Les mer

Én ting du må gjøre for at smoothien skal bli ufarlig

Vær sikker på at de frosne bærene ikke er smittekilde til hepatitt A.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK