Kald rabarbrasuppe

Kald rabarbrasuppe

Dette er en enkel og lekker oppskrift.

Oppskrift av: Nina Gholami

Ingredienser

500 g

Rabarbra i biter

6 dl

vann

1 dl

sukker

Frøene fra en halv vaniljestang

1 kurv

Jordbær til fyll

Noen ekstra rabarbrabiter til fyll

Slik gjør du det:

Dette er en veldig enkel oppskrift. Rabarbraen tar jo heller ikke lang tid på å koke og bli møre. Så det første du skal gjøre er å legge rabarbrabitene, vannet, vaniljestangen + vaniljefrøene som du skraper ut og sukkeret i en kjele og koker det frem til rabarbraen blir helt mør og faller fra hverandre. Dette tar ca 10-15 minutter.
Sil av suppen over på en stor desilitermål. Du vil altså få nøyaktig 5 dl rabarbrasuppe. Suppen vil også være litt fyldig. Sett i kjøleskapet over natten. Om du ikke har tid til det, kan du legge den i fryseren i ca 30-40 minutter.
Rett før servering har du i jordbær og rabarbrabiter.
Tips:Du kan også benytte deg av iskrem, stivpisket krem, pudding, pannacotta og annet fyll. For min del var det søte og det syrlige det eneste jeg trengte for å få et lykkelig øyeblikk.