Slik gjør du det:
Rør gjæren ut i kaldt vann, tilsett øl, salt, maltekstrakt/sirup, olje og så mye mel at deigen kan eltes blank og smidig.
Dekk deigen godt til og sett den i kjøleskap i 8—12 timer. Den hever seg til omtrent dobbelt størrelse så bruk en stor arbeidsbolle.
Ta ut deigen på meldrysset arbeidsbord. Den skal ikke eltes. Del den i fire jevnstore emner og trill lange baguetter. Legg dem på bakepapir på stekebrett, dryss over litt mel og dekk dem til. Etterhev dem mens ovnen varmes opp.
Forvarm stekeovnen til 275 grader.
Stek baguettene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl dem på rist.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.