Kalv med tunfiskmajones (Vitello tonnato)

Kalv med tunfiskmajones (Vitello tonnato)

Oppskrift av: Wenche Andersen

Slik gjør du det:

Hentet fra kokeboken "Italia" av Dag Tjersland Bind opp kalveplommen med hyssing slik at den får en fin fast form. Stek i varm panne til den får en delikat brun farge. Fres hvitløk, gulrot, selleri og løk lett i en kasserolle med litt olje. Legg kalvestykket opp på grønnsakene og tilsett vin, vann, salt, pepper, sennep, bladpersille, timian og laurbærblad. Kok opp og la trekke til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 oC ( bruk steketermometer). Ta kjøttet opp av kasserollen og avkjøl. Kraften kan brukes ved en senere anledning. Tunfiskmajones: Press oljen ut av tunfisken slik at den er tørr. Kjør kapers og tunfisk glatt i en hurtigmikser. Vend dette inn i majonesen. Smak til med sitronsaft. Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og legg takstenvis på en tallerken. Fordel litt tunfiskmajones, høvlet parmesan og litt grønn salat vendt inn med litt olivenolje.

Kanskje disse også frister?