Kalv med tunfisksaus - Vitello tonnato -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Kalv med tunfisksaus - Vitello tonnato

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg klavesteken eller kalvefileten i en liten kasserolle (med belegg som tåler hvitvin). Tilsett hvitvin, grønnsaker i biter, laurbærblad og nellik. Sett i kaldt natten over. Snu kjøttet  et par ganger. Ta ut kasserollen, tilsett vann, nok til at kjøttet akkurat dekkes. Dryss på litt salt. Kok opp og la kjøttet trekke ved ca 80 ºC uten lokk i ca 1 time for stek, ca 30 min for filet. Avkjøl kjøttet i kraften. TunfiskmajonesLa olje renne godt av tunfisken, skyll og tørk av sardellfiletene/ ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, sitronsaft, hvitvinseddik og kraft fra steken. Spe med olivenolje, litt om gangen, spe til en glatt kremaktig saus. Tilsett ev litt mer av kraft fra steken. Smak til med salt og pepper. Bruker du fredig majones: La oljen renne godt av tunfisken. Finhakk tunfisk, sardeller/ ansjos og kapers eller kjør glatt i en hurtigmikser. Vend dette inn i majonesen. Smak til med kraft fra kalvesteken, sitronsaft litt olivenolje og salt og pepper. Anretning: Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og legg takstenvis på en tallerken. Fordel tunfisksausen over og dryss over kapers. Pynt med sitronskiver. Server godt avkjølt med rikelig med godt brød til.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.