Kalvebrissel med kreps - Kalvebrissel er ikke så mye brukt i Norge, men er mer vanlig i middelhavsområdet. Her i kombinasjon med kreps er den fin som tapasrett, smårett eller forrett.
Foto: Kim Holthe

Kalvebrissel med kreps

Kalvebrissel er ikke så mye brukt i Norge, men er mer vanlig i middelhavsområdet. Her i kombinasjon med kreps er den fin som tapasrett, smårett eller forrett.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Legg kalvebrisselen i kaldt vann i ca. 12 timer. Skyll brisselen og la den trekke i kokende vann, ca. 2 minutter. Avkjøl under rennende kaldt vann. 2. Hell ut kokevannet og legg brisselen i kjelen på nytt. Fyll på vann så det dekker brisselen. Tilsett sjalottløk i båter, pepper, eddik og laurbærblad. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Rens brisselen for skinn og fett. 3. Skjær brisselen i terninger og stek dem gyllenbrune i olje sammen med rensede kreps (ta vare på skallet til sausen). Dryss over salt og pepper. Saus: 1. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken blank i en kjele. 2. Tilsett konjakk, sherry og halvparten av kraften. Legg i skallet fra krepsen. La det koke inn til ca. halvparten. Sil av kraften. 3. Tilsett så resten av kraften, soyasaus, safran og creme fraiche. Kok opp og la sausen småkoke et par minutter. Serveres med kreps, saus og smørfreste grønnsaker.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Kalvebrissel
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold