Hopp til hovedinnhold
Kalvefilet

Kalvefilet

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Del fileten opp i porsjonsbiffer. Krydre med grovmalt pepper og ev litt salt (skinken er også salt!).
Legg 1 salvieblad på hver biff og rull 1 skive spekeskinke rundt, fest ev med en tannstikker.
Stek i varm panne med nøytral olje, tilsett hele fedd hvitløk og litt smør i den varme olje rett før biffene legges i. Stek i 1-2 min på hver side. Ta opp og legg i et ildfast fat. Dette kan gjøres i god tid før middagen skal serveres.
Biffene skal ettersteke i varm stekeovn 180 ºC i 6-8 min før servering.
Stekesjyen i pannen brukes til saus/sjy.

Sherry- og rødvinssjy

Surr finhakket løk i stekesjyen i pannen, tilsett sherryeddik og rødvin. Kok opp og la trekke til det gjenstår ca 1/3. Trekk pannen vekk fra palten pisk inn usaltet smør. Sil sjysausen før servering.

Poteter lyonnaise eller ovnsstekte poteter

Skrell og del 6-8 poteter i skiver, ha i en ildfast form sammen med 1 løk i strimler, 2 fedd finhakket hvitløk, 2 ss olivenolje, saft fra 1 sitron, salt og pepper. Stek ved 200 ºC i 30-40 min til potetene er møt er og gyllne.

Smørdampede grønnsaker

Rens grønnsakene og forvell dem (legg i kokende vann i ca 1 min, sukkerertene kun 30-40 sek). Avkjøl raskt i kaldt vann. Dette kan gjøres i god tid før servering.
Før servering, legg godt avrente grønnsaker i en kasserolle/liten panne tilsett smør, saft av sitron og sukker. Varm opp og smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?