Kalvekraft - Får du ikke tak i kalvebein kan du bruke oksebein isteden.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kalvekraft

Får du ikke tak i kalvebein kan du bruke oksebein isteden.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 190 grader.Legg beina i en langpanne.Gni dem inn med halvannen desiliter nøytral olje.Brun beina i ovnen i 30-60 minutter, men husk å snu på dem hvert 5. minutt slik at de ikke blir brent.Varm opp resten av oljen i en stor kasserolle. Fres grønnsakene mens du rører til de begynner å bli gylne. Tilsett tomatpureen og fortsett å rør mens du steker i tre minutter til.Tilsett de brunede beina som ligger i langpanna.  Kast det overflødige fettet, og hell en del av vannet i langpanna. Deglaser (stek ut) all smaken som er i panna og tilsett den store kasserollen.Hell resten av vannet i kasserollen og kok opp.Skum godt av med en øse eller skje.Skru ned varmen og tilsett timian og laurbærblad, og fortsett å skumme av urenheter som kommer opp underveis. La kraften syde i 6 timer. Etter seks timer siles krafta over i en ren kasserolle. Kok ned til du sitter igjen med 5 liter kalvekraft. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap om du skal bruke kraften de nærmeste tre dagene.

Når kraften har fått stå en stund kaldt vil fettet legge seg på toppen og blir enkelt å fjerne.

Frys ned alt som er til overs - antakelig er den fortsatt god om et halvt år.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Husets kjøttgryte
fav Tid: 120 min
Kalveragout