Kanapeer - Noen enkle, herlige kanapeer.

Forretter og småretter

foto: TV 2 © God morgen Norge

Kanapeer

Noen enkle, herlige kanapeer.

Dette trenger du

Loffhjerter

  loffskive

  rød eller sortkaviar

  rødløk

  dill, frisk

Ostekjeks

100 g ingefær, revet

100 g smør, mykt

100 g hvetemel

1,5 ss urter, tørkede

CHIPS MED LØYROM OG PEPPERROTKREM

  poteter

  løyrom

1 dl crème fraîche

1 dl parmesan, nyrevet

  salt og pepper

  littsukker

1 ts finrevetsitronskall

  littdill

FERSKE FIKEN MED BRIE OG BLÅMUGGOST

 stk fiken, fersk

  loff

FLATBRØD MED RAKFISKMOUSSE

1 stk sjalottløk

250 g rakefisk, uten bein

  pepper, sort og nykvernet

  littakevitt

  littrømme

  grovbrød ellerflatbrød

Slik gjør du det:

Hjertelig velkommen: Stikk ut små hjerter av loff. Stek sprø i panne. Avkjøl. Smør rød eller sort arktisk kaviar på hvert lille hjerte. Legg en tynn strimmel rødløk over. Pynt evt. med dill. Ostekjeks: Riv osten fint opp. Bland sammen ost, mykt smør, urtekrydder og hvetemel til en fast deig. Dekk til og sett kaldt ca 1 time. Kjevle deigen tynt ut og stikk/ kjær ut små tynne kjeks. Legg på bakepapirkledt stekebrett og stek midt i varm stekeovn på 200 grader i 6-7 min, til kjeksene er gylne og sprø. Avkjøl på rist. Oppbevar i kakeboks. Kjeksene kan stekes god tid i forveien. Chips med løyrom og pepperrotkrem Lag pepperrotkrem ved å pisk crème fraîche lett og luftig , smak til med 1-2 ts finrevet pepperrot eller pepperrot fra tube, salt, pepper, ørlite sukker og finrevet sitronskall. Bør anrettes rett før servering. Legg 1 liten ts løyrom /rogn og ¼ ts pepperrotkrem på hvert chipsflak. Pynt evt med litt dill. Ferske fiken med brie eller blåmuggost Del ferske fiken i båter. Del loff opp i små trekanter . Legg en lite stykke brie eller blåmuggost over og en liten båt fersk fiken på toppen. Stikk en cocktailpinne gjennom det hele. Flatbrød med rakfiskmousse: Hakk opp løken og ha den i en hurtighakker sammen med rakfisk/ røkelaks og evt en dæsj akevitt . Kjør sammen til en halvgrov mos. Smak til med pepper. Smør mosen på lefse og rull sammen eller legg på en liten bit flatbrød eller grovbrød. Moussen kan evt smakes til med litt rømme.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 30 min

Tid: 30 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK