Kanapeer

Kanapeer

Noen enkle, herlige kanapeer.

Oppskrift av: Wenche Andersen

Slik gjør du det:

Hjertelig velkommen: Stikk ut små hjerter av loff. Stek sprø i panne. Avkjøl. Smør rød eller sort arktisk kaviar på hvert lille hjerte. Legg en tynn strimmel rødløk over. Pynt eventuelt med dill. Ostekjeks: Riv osten fint opp. Bland sammen ost, mykt smør, urtekrydder og hvetemel til en fast deig. Dekk til og sett kaldt ca 1 time. Kjevle deigen tynt ut og stikk/ kjær ut små tynne kjeks. Legg på bakepapirkledt stekebrett og stek midt i varm stekeovn på 200 grader i 6-7 min, til kjeksene er gylne og sprø. Avkjøl på rist. Oppbevar i kakeboks. Kjeksene kan stekes god tid i forveien. Chips med løyrom og pepperrotkrem Lag pepperrotkrem ved å pisk crème fraîche lett og luftig , smak til med 1-2 ts finrevet pepperrot eller pepperrot fra tube, salt, pepper, ørlite sukker og finrevet sitronskall. Bør anrettes rett før servering. Legg 1 liten ts løyrom /rogn og ¼ ts pepperrotkrem på hvert chipsflak. Pynt eventuelt med litt dill. Ferske fiken med brie eller blåmuggost Del ferske fiken i båter. Del loff opp i små trekanter . Legg en lite stykke brie eller blåmuggost over og en liten båt fersk fiken på toppen. Stikk en cocktailpinne gjennom det hele. Flatbrød med rakfiskmousse: Hakk opp løken og ha den i en hurtighakker sammen med rakfisk/ røkelaks og eventuelt en dæsj akevitt . Kjør sammen til en halvgrov mos. Smak til med pepper. Smør mosen på lefse og rull sammen eller legg på en liten bit flatbrød eller grovbrød. Moussen kan eventuelt smakes til med litt rømme.