Kanelboller
Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.
Oppskrift av: Håvard Egge
120 minutter
BakverkIngredienser
1 kg
hvetemel, siktet150 g
sukker150 g
smøri terninger2 ts
salt2 ts
kardemomme6 dl
helmelk50 g
fersk gjærKanelfyll:
2 ss
kanel100 g
smør, romtemperert100 g
sukker, gjerne rørsukkerSlik gjør du det:
Varm opp melka til 30 grader og rør ut gjæren.
Bland alle ingrediensene (bortsett fra kanelfyllet) i en bolle og sett eltekroken på kjøkkenmaskina. Elt i åtte minutter - først noen minutter på lav hastighet deretter resten av tiden på middels hastighet.
Sett deigen på et lunt sted, dekk den til og la den heve i 1 time.
Slå ned deigen, og la den heve i 30 minutter til.
Kjevle ut deigen til et rektangel på omtrent 40 x 60 cm.
Bland sammen smør, sukker og kanel, og smør et jevnt lag på bolledeigen.
Rull bolledeigen til en 60 cm lang pølse.
Del opp i 12-15 kanelsnurrer og legg dem pent på to stekebrett.
La bollene etterheve i en halvtimes tid før du pensler med melk eller egg og steker på 220 grader i 10-15 minutter.