Kanelboller - Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.

Bakverk

foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kanelboller

Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.

Dette trenger du

1 kg hvetemel, siktet

150 g sukker

150 g smøri terninger

2 ts salt

2 ts kardemomme

6 dl helmelk

50 g ferskgjær

Kanelfyll:

2 ss kanel

100 g smør, romtemperert

100 g sukker, gjerne rørsukker

Slik gjør du det:

Varm opp melka til 30 grader og rør ut gjæren.

Bland alle ingrediensene (bortsett fra kanelfyllet) i en bolle og sett eltekroken på kjøkkenmaskina. Elt i åtte minutter - først noen minutter på lav hastighet deretter resten av tiden på middels hastighet.

Sett deigen på et lunt sted, dekk den til og la den heve i 1 time.

Slå ned deigen, og la den heve i 30 minutter til.

Kjevle ut deigen til et rektangel på omtrent 40 x 60 cm.

Bland sammen smør, sukker og kanel, og smør et jevnt lag på bolledeigen.

Rull bolledeigen til en 60 cm lang pølse.

Del opp i 12-15 kanelsnurrer og legg dem pent på to stekebrett.

La bollene etterheve i en halvtimes tid før du pensler med melk eller egg og steker på 220 grader i 10-15 minutter.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 30 min

Tid: 30 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Nei, bildet er ikke photoshoppet

Denne og åtte andre rimelig drøye flyplasser.

Les mer

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK