Kanelboller - Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.

Bakverk

foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kanelboller

Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.

Dette trenger du

1 kg hvetemel, siktet

150 g sukker

150 g smøri terninger

2 ts salt

2 ts kardemomme

6 dl helmelk

50 g ferskgjær

Kanelfyll:

2 ss kanel

100 g smør, romtemperert

100 g sukker, gjerne rørsukker

Slik gjør du det:

Varm opp melka til 30 grader og rør ut gjæren.

Bland alle ingrediensene (bortsett fra kanelfyllet) i en bolle og sett eltekroken på kjøkkenmaskina. Elt i åtte minutter - først noen minutter på lav hastighet deretter resten av tiden på middels hastighet.

Sett deigen på et lunt sted, dekk den til og la den heve i 1 time.

Slå ned deigen, og la den heve i 30 minutter til.

Kjevle ut deigen til et rektangel på omtrent 40 x 60 cm.

Bland sammen smør, sukker og kanel, og smør et jevnt lag på bolledeigen.

Rull bolledeigen til en 60 cm lang pølse.

Del opp i 12-15 kanelsnurrer og legg dem pent på to stekebrett.

La bollene etterheve i en halvtimes tid før du pensler med melk eller egg og steker på 220 grader i 10-15 minutter.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 30 min

Tid: 30 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

Les mer

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Les mer

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK