Kanelboller - Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.

Bakverk

foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kanelboller

Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.

Dette trenger du

1 kg hvetemel, siktet

150 g sukker

150 g smøri terninger

2 ts salt

2 ts kardemomme

6 dl helmelk

50 g ferskgjær

Kanelfyll:

2 ss kanel

100 g smør, romtemperert

100 g sukker, gjerne rørsukker

Slik gjør du det:

Varm opp melka til 30 grader og rør ut gjæren.

Bland alle ingrediensene (bortsett fra kanelfyllet) i en bolle og sett eltekroken på kjøkkenmaskina. Elt i åtte minutter - først noen minutter på lav hastighet deretter resten av tiden på middels hastighet.

Sett deigen på et lunt sted, dekk den til og la den heve i 1 time.

Slå ned deigen, og la den heve i 30 minutter til.

Kjevle ut deigen til et rektangel på omtrent 40 x 60 cm.

Bland sammen smør, sukker og kanel, og smør et jevnt lag på bolledeigen.

Rull bolledeigen til en 60 cm lang pølse.

Del opp i 12-15 kanelsnurrer og legg dem pent på to stekebrett.

La bollene etterheve i en halvtimes tid før du pensler med melk eller egg og steker på 220 grader i 10-15 minutter.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

Les mer

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

Les mer

Tre stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Ingenting å ha på deg? Sjekk dette.

Det Nye |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK