Kanelboller - Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.
Foto: Foto: Håvard Egge

Kanelboller

Dropper du kanelblandingen blir dette til vanlige hveteboller.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm opp melka til 30 grader og rør ut gjæren.

Bland alle ingrediensene (bortsett fra kanelfyllet) i en bolle og sett eltekroken på kjøkkenmaskina. Elt i åtte minutter - først noen minutter på lav hastighet deretter resten av tiden på middels hastighet.

Sett deigen på et lunt sted, dekk den til og la den heve i 1 time.

Slå ned deigen, og la den heve i 30 minutter til.

Kjevle ut deigen til et rektangel på omtrent 40 x 60 cm.

Bland sammen smør, sukker og kanel, og smør et jevnt lag på bolledeigen.

Rull bolledeigen til en 60 cm lang pølse.

Del opp i 12-15 kanelsnurrer og legg dem pent på to stekebrett.

La bollene etterheve i en halvtimes tid før du pensler med melk eller egg og steker på 220 grader i 10-15 minutter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.